Kies uw land voor lokale informatie

Inspiration to
smart transports

Nieuws, trends en ervaringen binnen IT en Transport van Vehco

Plan het inbedrijfstellen van uw Fleet managementsysteem zorgvuldig en voltooi het zo snel mogelijk

Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 4 of 4 bytes in variable_initialize() (line 1189 of /home/vehcogro/public_html/includes/bootstrap.inc).
IT-Strategi

DE IMPLEMENTATIE VAN UW OPLOSSING PLANNEN

Neem de tijd om uw implementatieproces voor te bereiden. Een goede coördinatie van de installatie in voertuigen en op de thuisbasis is essentieel. Zo bespaart u tijd en vermijdt onnodige stilstand van voertuigen. Maak een lijst van alle voertuigen en zorg ervoor dat de operationele afdeling goed op de hoogte zijn van het inbouwschema. Op deze manier vallen alle stukjes op hun plaats met een geringe inspanning van uw werknemers. We raden altijd een snelle inbouwfase aan. 

DE IMPLEMENTATIE VAN UW OPLOSSING PLANNEN

Het overschakelen van de ene software naar de andere is niet
ideaal. Het is het beste om deze overgangsfase zo kort mogelijk te houden. Het is bijvoorbeeld vaak efficiënter om een gespecialiseerd inbouwbedrijf te gebruiken die uw boordcomputers op een goed moment kan installeren dan te wachten totdat u zelf de tijd heeft.

Voer alstublieft een pilot uit voordat deze volledig is uitgerold

Het uitvoeren van een proefproject of “pilot” met een paar voertuigen geeft u de mogelijkheid om de oplossing “live” te testen en ervoor te zorgen dat uw softwarekeuze voldoet aan uw doelstellingen. Om efficiënt te kunnen zijn, moeten uw doelstellingen duidelijk zijn en uw proefproject moet gebaseerd zijn op een voortdurende evaluatie van dezelfde parameters. Wanneer een bedrijf 3 of 4 keer van doelstellingen verandert tijdens deze fase, zal het proefproject zelden succesvol worden.

Voer alstublieft een pilot uit voordat deze volledig is uitgerold

Deel het project in verschillende deelprojecten binnen grotere organisaties

Onderschat de complexiteit van de implementatie bij een groot aantal voertuigen niet. Het wordt al snel ingewikkeld. Voor grotere organisaties is het daarom vaak raadzaam om het project in deelprojecten onder te verdelen, bijvoorbeeld per vestiging of per soort vervoer. Sommigen gaan ook stap-voor-stap te werk in termen van functionaliteit. U zal de onderdelen zorgvuldiger kunnen benaderen en profiteren van de gegevens die tijdens deze fase reeds zijn verzameld om uw project te lanceren.

Informeer iemand intern om de systemen in de voertuigen te kunnen monteren / demonteren / onderhouden

Zelfs wanneer u een gespecialiseerde inbouw bedrijf inschakelt om uw boordcomputers te installeren, overweeg dan ook om iemand inhouse
op te leiden om hardware te kunnen installeren/demonteren. Het is altijd erg handig om een extra kracht achter de hand te hebben om basistaken uit te voeren. In geval van een probleem met een boordcomputer, bent u autonoom en hoeft u niet te wachten voordat uw service partner arriveert.

Share this post